OVER TAAL LEREN MET MUZIEK

Wil je Italiaans of Spaans leren? Of ben je er al mee bezig ? Dan heb je vast al ontdekt hoe mooi deze talen zijn!  Wist je dat -naast lessen en oefeningen- de muziek een fantastische manier is om snel woorden, zinnen en uitdrukkingen te leren?  En om je de klanken en uitspraak spelenderwijs eigen te maken.  'Taal leren met Muziek'  helpt je daar graag bij. Met een divers palet aan  Italiaanse en Spaanse pop- en rock muziek.  En de Nederlandse vertaling ernaast. Wij breiden ons aanbod aan liedjes stap voor stap uit, zodat er vast ook wel een artiest bij zit die jij goed vindt. Want dan kun je het ook vaak luisteren en natuurlijk meezingen!

René Speetjens
initiator van Taal leren met muziek

"Al op jonge leeftijd ontstond mijn passie voor Mediterrane talen en culturen, waardoor ik met veel plezier Spaans en Italiaans geleerd heb.  In Nederland en natuurlijk vaak in beide landen zelf.  Zo ontstond ook mijn voorliefde voor de Italiaanse en Spaanse muziek.

Ook als je gewoon van Italiaanse of Spaanse muziek houdt
Ook daarvoor is deze site.  Om te luisteren, kijken en te weten waar je favoriete lied over gaat.

Unieke emoties en sound

Zowel Spaanse als Italiaanse muziek bieden -ieder op hun heel eigen manier-  unieke emoties en sound. Net als het stappen uit een vliegtuig op een Mediterraan vliegveld, valt er een warme deken over je heen en hangt er iets speciaals in de lucht.

"Op deze site zal ik  geregeld muziek met jullie  delen mét de vertaling van de songtekst in het Nederlands erbij . Want hoe vaak zeggen mensen niet ‘Mooi  liedje, maar waar gaat het eigenlijk over?’
Waarom? Zo blijf ik mijn talen ook oefenen als ik in Nederland ben en tegelijkertijd genieten van de muziek."

reacties zijn welkom

Songsteksten door Google translate gooien, geeft je meestal wel een indicatie waar een lied over gaat, maar het is het vaak ook net niet.  De letterlijke vertaling gaat niet altijd  op.  Daarom verdiepen wij ons in elk lied. Bovendien zijn Spaanse en met name Italiaanse songteksten vaak zeer metaforisch en sommige passages zijn daardoor voor meerdere uitleg vatbaar. 

Denk je dat we er ergens naast zitten? Wij zijn  altijd blij met reacties en aanvullingen. Ook wij leren graag!
E-mail

passie delers

Wij werken graag samen met iedereen die een Italiaanse of Spaanse passie heeft. Bekijk hier onze passiedelers:
Italië    I      Spanje

informatie voor adverteerders

Bied je interessante producten of diensten voor de echte liefhebbers van Italië, Spanje of Zuid-Amerika? Neem dan gerust contact op om je advertentie tegen een gunstige vergoeding onder de aandacht te brengen van een relevante doelgroep. Dat kan via onderstaand contact formulier.

contactformulier